Min dag i Bergen

Jeg var på forretningsreise for å forsøke å selge produkter for firmaet jeg var ansatt i, og hadde noen potensielle kunder rundt i Bergens-distriktet. Turen gikk derfor i bil over Hardangervidda fra Oslo, som i seg selv var en spennende opplevelse med annerledes utsikt.

Men når jeg nærmet meg Bergen, begynte naturen å bli annerledes og enda mer spennende. Jeg måtte ta en ferge for å kunne kjøre den siste biten inn til Bergen, og etter det gikk veien langs en bratt fjellside som er typisk for den vestlandske naturen. Bratte fjellsider og smale fjellveier ga kanskje litt for mye spenning for en person med høydeskrekk når man møtte på store turistbusser som snek seg forbi på en vei som egentlig ikke var bred nok for to personbiler.

Spennende omgivelser rundt byen

Selv om turen ble litt mer spennende enn jeg hadde sett for meg langs fjellsidene, så var jeg omsider sjekket inn på et koselig hotell på brygga i Bergen.

bergen bryggen
Bergen bryggen

Her kjenner man seg raskt igjen blant de særpregede bygningene som finnes langs brygga og som er utsikten man ser fra sjøen. Dette er bygninger med lang historie som også har vært gjennom mye utfordringer.

Alt jeg hadde hørt om Bergen under mitt samarbeid med Bergen Rør AS, stemte ikke helt. Min oppfatning var at det alltid regner i Bergen, men denne dagen skinte sola sterkt i sommervarmen. Min plan for turen var kun å oppleve Bergen. Jeg hadde ingen planer om å få med meg noe særlig med sightseeing denne gangen.

En dag i bylivet

Jeg hadde parkert bilen ved hotellet og plassert kofferten på rommet før jeg begav meg ut i gatene i Bergen. Det var mye å ta inn og en koselig atmosfære uansett hvor jeg befant meg i sentrum. Jeg tok beina fatt og kikket meg rundt nede i sentrum til jeg fant en spennende restaurant. Kvelden ble avsluttet på en av Bergens koselige utesteder for en øl eller to før jeg spaserte tilbake til hotellet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *