Alle tjenester

Tjenester

Døgnvakttelefon

Nyttig

Kontakt

Din proffpartner

Sektorer

Nyttig

Kontakt

Om oss

Alt om Bergen Rør

Nyttig

Kontakt

Spar penger med smart varmtvannsbereder

Varmtvannsberedere er en av de viktigste apparatene i hjemmet vårt. De gir oss varmt vann til dusj, vask og oppvaskmaskiner. Men det er en ny teknologi som stadig blir mer vanlig, nemlig smart varmtvannsberedere. I denne artikkelen skal vi se på hvorfor det kan være nyttig å bytte til en smart varmtvannsbereder.

  1. Spar energi og penger

Smart varmtvannsberedere er designet for å være mer energieffektive enn vanlige varmtvannsberedere. De bruker sensorer for å måle temperaturen på vannet og justerer varmen deretter. Dette betyr at de kan spare energi og penger på strømregningen din, da du ikke lenger vil betale for å varme opp vann som ikke er nødvendig.

  1. Mer fleksibilitet

En annen fordel med en smart varmtvannsbereder er at den gir deg mer fleksibilitet. Du kan justere temperaturen på vannet fra en mobilapp, og du kan til og med planlegge når du vil at varmtvannet skal være tilgjengelig. Hvis du for eksempel har en travel morgenrutine, kan du planlegge varmtvannet til å være tilgjengelig på det tidspunktet du trenger det.

  1. Færre lekkasjer og problemer

Smart varmtvannsberedere har ofte innebygde sikkerhetsfunksjoner som kan oppdage lekkasjer og andre problemer før de blir store problemer. De kan for eksempel oppdage små lekkasjer og sende deg en advarsel på mobiltelefonen din, slik at du kan ta tak i problemet før det blir en stor skade.

  1. Lengre levetid

En smart varmtvannsbereder har vanligvis en lengre levetid enn en vanlig varmtvannsbereder. Dette skyldes at de bruker mindre energi, har bedre sikkerhetsfunksjoner og har et bedre design. En lengre levetid betyr at du sparer penger på å kjøpe en ny varmtvannsbereder og på reparasjoner i fremtiden.

  1. Bedre for miljøet

Til slutt er en smart varmtvannsbereder bedre for miljøet. Som nevnt tidligere er de mer energieffektive, noe som betyr at de bruker mindre strøm og reduserer karbonavtrykket ditt. De kan også være laget av materialer som er mer miljøvennlige, slik som resirkulert plast eller rustfritt stål.

Støtte fra Enova

Enova tilbyr støtte på opptil 5000 kroner til kvalifiserte personer som installerer en smart varmtvannsbereder. Dette støttetiltaket er rettet mot privatpersoner for å oppfordre til bruk av miljøvennlige alternativer. Det må bemerkes at brukeren vil være ansvarlig for størstedelen av kostnadene for installasjonen. Imidlertid vil alle som installerer en smart varmtvannsbereder ha muligheten til å søke om støtte på opptil 5 000 kroner.

Videre kan de som allerede har installert en ny smart varmtvannsbereder i løpet av de siste 20 månedene uten støtte, også søke om å få dekket en del av kostnadene på opptil 5 000 kroner. Dette vil gi en økonomisk støtte for å oppfordre til investering i energieffektive og miljøvennlige alternativer.

Foto Høiax

Har du noen spørsmål?

Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter