logo

Alt innen Slokkeanlegg,vanntåkeanlegg & Sprinkleranlegg i Bergen

Skal man ha et sprinkleranlegg, er det en rekke ting man må tenke på. Systemet, som er koblet til det kommunale rørsystemet, må bygges inn i vegger og tak. Det kan selvfølgelig være litt kronglete når man allerede har bygget, men desto enklere før man har bygget.

Bergen Rør kan komme med forslag til hvordan det gjøres og utføre arbeidet! Man ser gjerne sprinkleranlegg på store bygninger som skoler og hotell. Dette er faktisk vedtak ved lov. 

Hvert fall når det gjelder nybygg. Ellers ser man oftest sprinkleranlegg på filmer fra USA, der anlegget aktiviseres etter en påsatt brann eller eksplosjon. Likevel er fokuset på brannsikkerhet og helse så stort her hjemme at sprinkleranlegg i nye hus og hjem også er noe vi ser oftere og oftere.

sprinkler
Kontakt oss nå, Få uforpliktende tilbud samme dag. Velg en lokal, anerkjent, kunnskapsrik rørlegger med trygge vilkår idag!

Bergen Rør har den kompetanse det trengs for å levere et solid arbeid med rør, interiør, rehabilitering, total-entreprise eller store prosjekt. Alt du trenger for å få rørleggeren på døren. 

sprinkleranlegg
logo
bergen ror tjenestebil

Sprinkler Bergen

Hvordan fungerer et sprinkleranlegg?
Det er i prinsippet to forskjellige måter anlegget fungerer på. Det første er et våtanlegg som betegner vann under trykk. Dette betyr svært rask aktivering, da anlegget allerede er fylt med vann. Et tørr-anlegg fylles ikke med vann før alarmen utløses. Det er enkelt å forstå hvor og når man bør bruke det ene eller det andre. 

Det er noe man bestemme seg på forhånd, men med tanke på norske forhold, er det ikke mange som vil velge et våtanlegg. Frost kan nemlig føre til skade dersom det står vann i dem. 

Et slikt tilfelle vil kunne senke trykket, og forårsake at brann likevel får mulighet til å etablere seg og ruinere bygningen. Sprinklene kan settes opp i hvert rom, i korridorer og soverom. Det er vanlig at sprinklene ikke skyter ut normale vanndråper, men vanntåke, bittesmå dråper som har stor effekt på fortrengning av oksygenet.

Sjekk om Bergen Rør tar jobben, [email protected]! Mange sverger fortsatt til brannslukningsapparat og alarm. Men visste du at en vanlig brannslukker kun har skum nok til 15 sekunders påføring på flammene? Det kan hende du
bør vurdere sprinkleranlegg om du skal bygge eller ser på nytt hus.

VVS Bergen

Hjelp med VVS i Bergen med omegn? Klikk her for å lese mer.

24t Døgnvakt : Klikk for å ringe
mva registrert

Fortell oss kort om  hva vi kan hjelpe deg med

Eller ring oss på vår Døgnåpne telefon

vvs eksperten